„Cerneala”, de Fernando Trias De Bes

O carte care merită citită! Personal, mi-a plăcut foarte mult atât povestea în sine cât și textura foilor. O senzație nemaipomenită!
Descriere: Un librar din orașul german Mainz. Un matematician specialist în formule exacte. Un corector stilistic incapabil să mai creeze un text. Un editor care nu a citit niciodată un volum până la capăt. Și un tipograf în stare să imprime cu o cerneală care dispare de îndată ce literele au fost citite. Și astfel, cu simplitatea unei idei fantastice, singura carte care se citește cu inima va fi, în cele din urmă, tipărită.

Această carte leagă o povestioară amuzantă. Când am achiziționat-o, am citit primul paragraf oarecum cu tentă erotică care m-a atras. Vreți să știți despre ce e vorba? Păi… „Cerneala” o găsiți la Cărturești, o carte deosebită care leagă un miraj, un blestem care este dezlegat de, nici prin gând nu ți-ar trece, un matematician. O carte despre cuvinte, cerneală, cărți, formule, și multe lucruri simple și minunate.

Citate preferate:
„Cotoarele cărților păreau măști, de parcă ar fi fost urmărit de spectatori anonimi. Se simțea ca un actor într-un amfiteatru înțesat de chipuri desfigurate.”
„…scăldat într-un șuvoi de lumină, mângâind paginile, încredințându-se unui act intim și pasional de convertire a fiecărei cărți într-un simplu obiect, din care extrăgea o unică picătură de esență, moment de plăcere maximă…”
„Lumea literelor era o himeră, un vis imposibil. Ceva la fel de imposibil ca o vânare de nori.”
„Cu ani în urmă, crezuse că numai prin iubire se poate transcende identitatea. Acum aflase că iubirea se putea naște și din litere.”
„Cerneală în numele iubirii.”

One Reply to “„Cerneala”, de Fernando Trias De Bes”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *