„De la bine la excelent. Fă-ți viața mai frumoasă!”, de Zig Ziglar

Ca să ai o viață excelentă, trebuie să trăiești cu pasiune, să te lupți să ajungi performant și să-ți îndeplinești scopul.

Cu toții ne dorim să aflăm scopul nostru pe Pământ și rostul vieții. Ne dorim să creștem doar pocnind din degete dacă s-ar putea, să călătorim în toată lumea în lung și-n lat, să avem buzunarele ticsite cu bancnote (dar nu orice tip de bancnotă, euro, sau de ce nu, lira sună parcă mai bine :)) ), și fel și fel de alte gânduri. Astfel de gânduri ne amărește viața mai mult. Nu spun că nu pot fi realizate dar asta presupune multă muncă și determinare.

La ce nu ne gândim? La noi, la fericirea noastră și la visurile lăsate cândva în urmă.

În cartea „De la bine la excelent” îți poți regăsi entuziasmul uitat odată, pasiunea ce stă la baza unei vieți excelente, modul în care poți performa și menirea ta în viață. Și de ce să nu recunoaștem, viața este minunată când ne bucurăm cum trebuie de ea și de tot ce ne oferă.

Modul în care este prezentat Zig Ziglar e mai mult decât adevărat. Prin faptul că „e neîntrecut în domeniul motivațional și poate realmente să te ajute să-ți limpezești mintea, să lași la o parte gândurile care te împiedică să ai succes în viață și să-ți îndeplinești vocația. Cu ajutorul lui, vei izbuti să înțelegi în ce constă o reușită adevărată și să redevii stăpân pe visurile tale. Așa că lasă-l să-ți arate cum să duci o viață excelentă, și nu doar bună!”

Recunosc că în ultima perioadă am ales cărți de dezvoltare personală și, în special, cele care îmi oferă o energie pozitivă. Chiar și așa dacă o carte nu te „prinde” de la bun început, atunci nici nu te va capta mai târziu sau, mai rău, nu vei reține nimic folositor pentru tine ca persoană.

Din punctul meu de vedere privind această carte, Zig Ziglar a reușit să-mi atragă interesul prin povestioarele cu tâlc și modul prin care a tratat cu realism fiecare subiect. Autorul a avut ca obiectiv faptul de a ajuta cititorii săi să descopere și să atingă, cu pasiune și convingere, scopul în viață și mijloacele care pot fi utilizate pentru a fi performant, indiferent de domeniu.

Recomand această carte ca un model sau o filozofie de viață, și pe lângă un mare zâmbet și o speranță pentru viitor.

Citate preferate (lecții):

„Dacă ne imaginăm pasiunea ca pe o flacără ce arde în inima fiecărei persoane, atunci inspirația este combustibilul ce întreține flacăra.”
„Poți să devii performant în arena visurilor tale, dar numai dacă nu lași eșecurile temporare să-ți înăbușe pasiunea.”
„Dacă hrănești baza, latura carnală, aceea-ți va guverna viața. Însă dacă hrănești latura spirituală, căreia-i plac lucrurile nobile, aceea te va conduce. Mintea este, în permanență, înfometată și se va hrăni cu tot ceea ce-i dai.”
„Nu trebuie să fii un om extraordinar, pentru a începe ceva. Dar trebuie să începi ceva, pentru a deveni extraordinar.” (Joe Sabah)
„În drumul spre atingerea țelurilor tale, nu contează ce cred ceilalți că poți face, ci ce crezi tu că poți face.”
„…nu contează de unde începi, ci unde vrei să ajungi și cât de dispus ești să muncești.”
„Fii deschis la minte, căci doar așa o să-ți vină ideile de care ai nevoie pentru a obține ceea ce vrei!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *