„Eu sunt femeie”, de Maria Cristiana Tudose

OK!!! Cu ce să încep? Practic am terminat cartea dar teoretic nu am vrut să o termin. De ce? Pentru că, draga mea Maria, în primul rând tu ești o persoană minunată, un suflet care merită tot ce-i mai bun și frumos pe lume, și în al doilea rând „Eu sunt femeie” va fi veșnic o carte dragă inimii mele și sunt mândră că o am în biblioteca personală.

Fiecare cuvânt citit, fiecare pagină parcursă, îmi trezește mii de emoții și sentimente de iubire, de dezamăgire, de pasiune, de senzualitate, de bunătate, de curaj și mult entuziasm, de speranță, de visare…de tot. Nu am cuvinte care să exprime tot amalgamul.

Ce am învățat din carte? Că viața este scurtă și trebuie trăită într-un mod frumos, fără regrete. Am mai învățat că trebuie să ne bucurăm de momentele petrecute alături de cei dragi pentru că timpul este, uneori, prea crud și nu se știe dacă vom mai apuca să trăim clipele care ne-au adus cândva zâmbetul pe buze și iubirea eternă a familiei. De asemenea, mi-am confirmat că noi, femeile, vrem totul sau nimic, fără jumătăți de măsură. Avem nevoie să fim iubite, alintate și respectate, să fim surprinse în fiecare zi, avem nevoie de încurajări și zâmbete, de un bărbat care să ne iubească sufletul și să ne aprindă inima, și nu în ultimul rând avem nevoie…nu, nu…trebuie să ne iubim pe noi înșine, să ne îngrijim și să avem încredere în propriile forțe. Uof!!! Și câte ar mai fi, dar mă rezum la atât. Citiți cartea! Merită toate laudele!

Când rănești o femeie, îi amintești că merită mai mult și o transformi într-o luptătoare.

Descriere: Se cunosc online, fiecare în spatele unui ecran. Ea în Italia, el în România. Ceea ce părea inițial un amuzament se transformă într-o iubire virtuală. Se îndrăgostește înainte de a-l vedea. Îi cucerește inima, sufletul și trupul. Ce se întâmplă însă atunci când relația virtuală se transformă în una reală, iar pentru dragoste rămâne să lupte doar unul dintre ei?

Un roman ce prezintă etapele din viața unei femei, povestite prin prisma a trei generații pe care le unește arta de a fi femeie – de a fi și a iubi. O lectură ce se transformă într-un bilet de călătorie în timp. O poveste sinceră despre iubire, speranță și căutarea de sine.

Citate preferate:

„Câteodată este bine să depui armele și să lași ca lucrurile să vină de la sine. Dacă un om îți este sortit, va rămâne lângă tine. Dacă viața îl duce departe, consideră-l o lecție de viață, păstrează amintirile frumoase și încearcă să uiți tot ce a fost neplăcut.”

„Ai grijă atunci când promiți ceva unui om, pentru că riști să-l rănești. Dacă n-ai timp pentru o femeie, pleacă din viața ei, pentru că dragostea este un sentiment sădit cu atenție și îngrijit cu răbdare; dacă fericirea ei nu este o prioritate pentru tine, pleacă și nu o mai căuta.”

„Vine un moment în care încetezi să mai alergi după oameni, încetezi să te mai preocupi de ceea ce gândesc, încetezi să aștepți gesturi pe care tu le-ai face pentru ei.”

„Fiecare femeie are nevoie de un bărbat care să o liniștească, dar și să-i hrănească dorința de aventură, de a savura fiecare clipă a vieții.”

„Dacă mă vrei, iubește-mă. Dacă vrei să te joci cu sufletul meu, pleacă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *