Valentine’s Day sau Dragobetele?!? Iubirea este importantă!

loveOK!!! Valentine’s Day a trecut! Pupăceli, giugiuleli, declarații, cadouri, flori și alte chestioare minuscule au dat năvală zilele acestea pe toate rețelele de socializare…încep să nu-i mai înțeleg pe unii.

Da, este frumos să sărbătorești dragostea, doar că eu nu consider că ea, dragostea, trebuie sărbătorită doar într-o zi și în maniera asta (pun pariu că unii bărbați mă înjură în momentul de față, dar stați calmi cu toții și veți vedea ce urmează).

Dragostea trebuie sărbătorită în fiecare zi, dar nu neapărat material. Și plus de asta, în România există DRAGOBETELE pentru sărbătorirea dragostei, NU?!? Unde a rămas sărbătoarea asta? Ne-am avântat atât de mult spre occident că uităm faptul că suntem români și avem zile diferite prin care celebrăm anumite sărbători tradiționale.

În fine,să zicem că le sărbătorim pe ambele, și atât. Pe urmă ce se întâmplă?

6183874811e5d37e0d2cbb591760d26aIubirea în sine trebuie să crească, nu să stagneze. Ea trebuie simțită și întreținută cu ceea ce simți, cu iubire, mângâiere, vorbe calde și încredere. Dacă nu ai grijă de persoana de alături, de acea „fărâmă” plină de dragoste nu rezolvi nimic, toate se duc într-o secundă pe „apa sâmbetei”.

Prefer ca dragostea să fie sărbătorită în fiecare moment, decât s-o uităm și să dăm cu piciorul clipelor minunate alături de un EL sau o EA. Să fie luată prin surprindere atunci când considerăm că este nevoie.

De exemplu (iau un caz atât pentru domni cât și pentru doamne), să zicem 905788f88181d1e03527446d29015091că ajungi acasă și persoana iubită este puțin cam îngândurată, nu este în „apele” sale (altfel spus). Ce faci în momentul acela? Dacă ești un domn, mergi până la florărie și cumpără cel puțin o floare sau, dacă îți permiți, un buchet frumos de flori gata aranjat, și-l dăruiești femeii iubite. Ce observi? Apare cumva un zâmbet gingaș pe față, te îmbrățișează și-ți mulțumește pentru gest? Eh, este un gest frumos, chiar adorabil.

0ecd5c92d129878ef251169dc4b40a52Dacă ești o doamnă/domnișoară, te sfătuiesc să cumperi o sticlă de vin (de preferință să vă placă amândurora) și să-i pregătești o cină/masă romantică. Pregătește-te pentru el, parfumează-te și pune rujul preferat pe buze. Crede-mă că-l lași plăcut surprins și grijile care îi dădeau gânduri negative sunt uitate pe loc. Te sărută și te dezmiardă cum numai el știe cum.

Și cum spunea renumitul Osho, citez: „Iubirea este hrana sufletului. La fel cum alimentele hrănesc trupul fizic, iubirea hrănește sufletul. Dacă trupul nu primește alimentele de care are nevoie, el devine slab. La fel se petrec lucrurile și cu sufletul. Dacă nu beneficiază de iubirea de care are nevoie, devine slab, se va îmbolnăvi.”

a-true-love-story

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *