”Cufărul magic”

Am auzit de foarte multe ori întrebări de genul: ”Ce are special o persoană? Ce o face să fie mai diferită decât mine sau decât tine?”.

dreamer

Dragii mei, fiecare este unic în felul său. Da, ce-i drept, toți suntem oameni, toți trăim pe același pământ și ne ascundem sub același soare sau lună, dar ne deosebim nu doar prin ce purtăm, mâncăm sau locuim.

Ați auzit vreodată de ”cufărul magic”? Cutia pe care o găsești întâmplător și când o deschizi, descoperi o comoară de neimaginat. Așa este și cu sufletul unei persoane, atunci când o cunoști mai bine și vezi câte ”lucruri” poate oferi îți dai seama că nu este deloc cum presupuneai înainte. De ce ”lucruri” în ghilimele? Pentru că lucruri nu presupune doar acele obiecte materiale și cadourile pe care ți le poate face cineva, lucruri poate să însemne și gesturile pe care le face pentru tine, cuvintele care le poate oferi atunci când ai nevoie iar căldura pe care o emană te face să te simți mai sigur pe tine, te înțelege și te respectă.

Sufletul este doar al nostru, fiecare dintre noi știm ce-i lipsește, de ce anume are nevoie pentru a fi fericit și cu ce trebuie hrănit. Știm ce-l face să zâmbească și cum poate fi mai frumos cu fiecare zi care trece.

”Îți descopăr sufletul asemeni unui copil, prin frumusețea interioară și prin căldura pe care o emani.”

Da! De fiecare dată când întâlnim o persoană nouă sau chiar și când încercăm să descoperim persoana de alături, vrem să vedem care este felul lui de a fi, ce poate oferi și cum vede el viața și anturajul său. Dar sper să nu catalogați imediat persoana pe care o întâlniți, ci sper să încercați să-i vedeți sufletul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *