Dacă pretinzi a fi un gentleman, poartă-te ca atare!

large (1)De multe ori ne lovim de oameni care, deși pretind a fi mari lideri și persoane importante, știu doar să jignească și să ofere amăgiri la orice întrebare adresată. Iar când le ceri un sfat te iau în derâdere și aruncă cuvinte batjocoritoare, negândite pe moment, și nu știi încotro să te îndrepți că deja au o remarcă de făcut și amuzându-se copios pe seama ta. Oare nu conștientizează și ei că mai greșesc din când în când, iar alții le fac munca mai mult decât trebuie?

Greșeala mea și a ta este că, uneori, acceptăm astfel de jigniri și oricât i-am ajuta nu vor aprecia niciodată. Tot ce fac este în interesul lor personal. Iar noi, trebuie să ne resemnăm că nu toți oamenii gândesc ca mine sau ca tine, și nu merită să le rezolvi orice situație. Mai trebuie și un NU din când în când.

Iar tu, domnule, ar fi cazul să te trezești. Degeaba pretinzi că le știi pe toate și ești prompt în orice situație, când de fapt ești un ambalaj frumos cu un conținut putred.

Poate ești tu mare lider dar motivează oamenii cu care faci echipă, așa vei câștiga respectul lor. Dacă pretinzi a fi un gentleman, poartă-te ca atare! Nu uita! Omul nu este jucăria ta personală. Azi poate să fie acolo rezolvându-ți munca, iar mâine să te lase baltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *