„De vorbă cu Emma”, de Vitali Cipileaga

Oricât aș încerca să găsesc ceva care nu-mi place la cartea asta. nu reușesc. O ador! Și ador faptul că mă inspiră.

De vorbă cu Emma” e ca și cum a-i sta de vorbă cu tine și te-ai sfătui să-i dai o șansă dragostei, să te bucuri de fiecare clipă și să nu regreți nimic.

Descriere: Cine am fi noi fără dragoste? Cum ar fi dragostea fără noi? Într-o lume a iubirii și a poveștilor de viață, Emma, femeia rebelă și inocentă în același timp, caută răspunsuri la propriile întrebări. O ajută să le găsească Greg, bărbatul creator și omul ei de încredere, alături de care trăiește bucurii și dezamăgiri, redate în dialoguri și reflecții.

Lângă el, ea e caldă ca o ploaie de vară sau rece ca un sloi de gheață. Conflictul pe muchie generează trăirile femeii – ale Emmei, și, implicit, ipostazele în care ea ripostează sau încheie armistiții. Cu siguranță însă, nu există o altă cale de mijloc decât dragostea.

de-vorba-cu-emma-coperta_2- Mă iubești?
- Mai mult ca niciodată.
- Și totuși pleci?
- Da! Pentru că mă lași să fac asta...

Citind „De vorbă cu Emma”, trăiești împreună cu personajul propria ta poveste de viață. Emma te provoacă să găsești calea spre sufletul tău și te cheamă într-o lume în care liniștea, nebunia și iubirea adevărată sunt un tot întreg. Fie că ești femeie și o înțelegi, fie că ești bărbat și cauți calea spre inima ei, ai nevoie de răspunsuri. Le găsești în dialoguri și printre rândurile scrise de el sau trăite de ea.

Aș putea să-i dau copy-paste la toată cartea pentru că îmi place la nebunie, și așa cum începe cartea, așa vă sfătuiesc și eu: „Ia-ți o cafea fierbinte, retrage-te în colțul tău de lume, lasă un oraș pustiu în spate, deschide cartea și stai de vorbă cu tine.”

Citate preferate:

„Hai pur și simplu să fim. Fără promisiuni. Fără să așteptăm imposibilul. Tu vei fi cu mine și eu cu tine. Hai pur și simplu să fim unul pentru celălalt.”

„Fericirea trebuie să fie adevărată. Dragostea trebuie să fie reciprocă. Oamenii trebuie să se gândească unul la celălalt. Celelalte trec, se rezolvă, se înțeleg.”

„Nu există oameni răi, există doar oameni nefericiți. Nu există oameni singuri, există doar oameni care nu sunt iubiți.”

„Mai bine să fim fericiți decât mândri, nu-i așa? Să ne consumăm fericirea în doze mari, dar nu mai mari decât fericirea celui pe care-l iubim.”

„Dezbracă-mă cu grijă. Întâi sufletul, dragul meu, apoi hainele.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *