Învăț să mă iubesc…

invat sa ma iubesc

De multe ori m-am criticat…atât pentru ce făceam eu, cât și pentru ce făceau cei din jurul meu.

Oricât de mică era greșeala, mă gândeam tot timpul cum s-o repar. Ieșeam din casă având o direcție, dar din impasul în care intram era prea greu să mai ieși, când mă trezeam la realitate eu deja o luam spre calea lungă. E greu să te zbați cu tine, să lași deoparte orice te frământă și să întorci pagina.

Orice femeie când primește un compliment este măgulită de acel cuvânt frumos, dar pentru mine partea negativă mai scotea la iveală un defect pentru a nu vedea rostul complimentelor. Mă luptam cu mine însămi, eram propria adversară în orice vroiam să fac sau să cred.

Am purtat și încerc să nu mai port un război cu mine, să las deoparte totul, să trag linie și să spun STOP, până aici, am dreptul să mă iubesc. Am dreptul să mă văd cu ochi buni, sunt un om frumos și cu un suflet curat. Nu-mi place să mă las purtată doar de acea persoană care vede doar negativul din mine, vreau să văd și persoana care poate scoate tot ce e mai bun din mine.

Știu că sunt persoane cărora le place să greșească dinadins și care nu regretă nimic, nu se zvârcolesc deloc noaptea și dacă ar putea ar face și mai mult rău altor persoane. Eu una nu pot și e mai bine, pentru că-mi recunosc greșeala și singură fără să-mi arunce altcineva asta în față.

Acum, încerc să primesc complimentele ca pe un lucru bun din viața fiecărui om și să mă eliberez de orice gând negativ pe care-l aveam înainte în minte.

Gata, învăț să mă iubesc și să nu mă mai las deoparte, încep să fiu mai sigură pe mine și să privesc lumea cu alți ochi. Sper că e bine 🙂 . Învăț să nu mă las copleșită de orice și să fac ceva atunci când trebuie, învăț să trăiesc, să am grijă de mine și de sănătatea mea, învăț să am grijă de ceilalți altfel și să apreciez totul într-un alt mod mult mai frumos.

Dacă ar fi să dau un sfat cuiva care trece prin aceleași stări ca și mine, i-aș spune să lase deoparte orice fustrare care îi invadează sufletul și să se iubească cât se poate de mult, pentru că odată ce știi să te iubești pe tine știi să apreciezi și toate lucrurile frumoase care ți se întâmplă în viață, vei vedea fiecare lucru mărunt cu ochi buni, într-o manieră mult mai delicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *