„Jurnalul unui mag”, de Paulo Coelho

„În jurul văii, Pirineii, colorați de muzica micii fanfare și de soarele acelei dimineți, îmi lăsau impresia a ceva primitiv, ceva ce fusese uitat de specia umană, un lucru căruia eu nu reușeam deloc să-i aflu esența.”

Unele citate reușesc să capteze atenția unei persoane și, totodată, să creeze o stare de informare și descoperire al omului din spatele rândurilor. Acest sentiment straniu îl am la majoritatea autorilor pentru că îmi doresc să aflu ce gândeau în momentul respectiv.
jurnalul-unui-mag_1_fullsize„Jurnalul unui mag” a fost prima carte care a „ajuns” pe mâinile mele dornice să răsfoiască cărțile lui Coelho și pot afirma, că deși conținutul nu este voluminos, trebuie să ai răbdare și timp pentru a înțelege rândurile.

Descriere: Am ajuns ieri în oraş, după ce am luat autobuzul care face curse regulate între Pedrafita – aproape de Cebreiro – şi Compostela. În patru ore am parcurs cei o sută cincizeci de kilometri care despărţeau cele două oraşe şi mi-am amintit de călătoria cu Petrus – uneori aveam nevoie de două săptămâni ca să străbatem o distanţă ca asta. Peste puţin aveam să merg la mormântul Sfântului Iacob să las acolo icoana Sfintei Fecioare Întrupate, montată în scoici. Apoi, cât mai curând posibil, voi lua avionul înapoi spre Brazilia, fiindcă am multă treabă. […] Mă gândesc să scriu o carte despre tot ce mi s-a întâmplat. Dar este încă un gând depărtat…

Cum aș putea să definesc acest jurnal? O călătorie! Una magică care te ajută să te descoperi pe sine cu ajutorul unor exerciții insuflate de Petrus, călăuza autorului în drumul său spre Santiago.Toată durata călătoriei avea să fie una memorabilă și plină de întâmplări. Înconjurat de evenimente și probleme care necesitau rezolvare, Petrus l-a învățat pe Paulo pas cu pas practicile RAM, un șir de exerciții care te punea față-n față cu viața și moartea în același timp. Toate acestea pentru un scop, și anume găsirea spadei lui Coelho. Dar pentru asta avea de dovedit faptul că este demn de acea spadă. Și pentru mai multe detalii, vă recomand să lecturați „Jurnalul unui mag” .

Citate preferate: 

Ridică, încet, brațele înspre cer. Apoi te vei întinde mereu mai mult, ca și cum ai vrea să apuci imensul soare care strălucește deasupra ta și-ți dă forță și te atrage.”

„Fii mai accesibil pentru oameni, pentru că ei vor putea să te ajute în situații grele. Și privește orice mică favoare a zeilor cu mare bucurie, ca și cum ar fi un episod demn de reținut pentru tot restul vieții.”

„Unde va fi comoara ta, acolo îți va fi și inima.”

„Omul nu poate înceta să viseze niciodată. Visul e hrana sufletului așa cum mâncarea e hrana trupului.”

„Singurul mod de a ne salva visele este să fim generoși cu noi înșine.”

„Când iubim și credem din adâncul sufletului în ceva: ne simțim cei mai puternici din lume și ne cuprinde o seninătate care vine din certitudinea că nimic nu va putea să ne înfrângă credința.”

„Un om care nu știe să audă, nu poate asculta de sfaturile pe care ni le dă viața în fiecare clipă. Numai cine ascultă șoapta prezentului poate lua decizia corectă.”

„Să ai încredere în gândul tău.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *