Martie, bine ai venit!

simbolul-primaveriiMartie este o lună plină de surprize.

Aduce cu ea atât simbolul primăverii cât și bucuria de a celebra fiecare femeie… Altfel spus, este considerată luna femeilor, în primul rând pentru că se sărbătorește ziua femeii la nivel global și în al doilea pentru că sunt sărbătorite toate mamele.

În această lună, femeia se pune în valoare mai mult ca niciodată, și nu neapărat prin îmbrăcămintea extravagantă ci prin starea de spirit.

Acum poți să o vezi emoționată, veselă, optimistă, sensibilă dar în același timp și îndrăzneață, puternică, senzuală, pasională, și nu numai. Acestea, fiind doar o parte din stările surprinse la o femeie fericită care simte că este în centrul atenției și apreciată de cunoscuți și nu numai.

Sunt femeie și din perspectiva mea, femeia trebuie iubită și admirată în orice moment al zilei, fie ea fiică, soră, prietenă, iubită, soție sau amantă. Nu trebuie tratată într-un mod vulgar ci „îmbătată” cu alinturi, gesturi tandre și cuvinte frumoase, dar toate făcute sau spuse din suflet. Dacă toate acestea sunt făcute la repezeală nu mai are niciun farmec. Vraja se destramă puțin câte puțin atunci când nu-i acorzi atenție și nu o faci să se simtă importantă în viața ta.

O femeie merită să fie iubită pentru ceea ce este, pentru gândurile și visele sale, precum și pentru răbdarea și grija purtată celor din jurul său. Pentru că încearcă în orice moment să vină cu o alinare, cu un zâmbet de încurajare și cu un sărut emoționat.

Și în special mama merită să fie prețuită! Doar ea știe ce griji și suferințe i-am adus fiecare dintre noi și doar ea știe cât trebuie să îndure pentru un cuvânt spus, poate neintenționat adresat. Ea se ridică zi de zi din pat și luptă pentru a asigura copiilor săi hrana necesară și orice are nevoie pentru a nu simți lipsa sau dezavantajul față de alți copii. O mamă îți oferă mereu o vorbă bună, un sfat, o alinare, un gând frumos, o rugăciune spusă din suflet.

Merită nu doar o floare, merită o întreagă grădină de flori frumos parfumate și cuvinte de laudă adresate în orice secundă, pentru că ea a fost mereu alături de tine și știi prea bine.

Trebuie tratată mai ceva ca pe un bibelou. Trebuie „șlefuită” în orice moment și apreciată pentru toate lucrurile bune care le-a adus în viața ta din momentul nașterii și până-n momentul de față.3

Și cum spunea Panait Istrati, „Cum ați putea voi bănui câte lumi mișună într-o rază de soare, câte lupte se dau într-o gaură de furnici, câte dureri ascunde o inimă de mamă trudită și câte daruri se pot naște într-un suflet de copil!”  .

Timpul nu ține întotdeauna cu noi, de aceea iubește femeia de lângă tine în orice moment și cât poți de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *