Prietenia – sentiment frumos!

lacrimiCe înseamnă cu adevărat prietenia adevărată? Ce înseamnă să ai și să fi un bun prieten?

„Prieten”…cuvântul acesta mă duce la „n” sentimente și gânduri legate de această frumoasă relație care se bazează pe încredere, sinceritate, loialitate, cooperare, sfaturi date în momente de cumpănă ale vieții. Mă duce cu gândul la acea stare sufletească caldă și plăcută care te fac să învingi orice și, în anumite momente, presupune și acel „umăr” pe care poți plânge atunci când te lovești de minciuni, de persoane false, de gânduri necurate și evenimente nefericite.

Dar ce te faci când te lovești de o prietenie „falsă”? Când cel care-ți era alături într-un moment dat, te „împroșcă” apoi cu invidie, reproșuri, minciuni și fapte fără rost? Când persoana aceea îți spunea odată că pentru orice puteți conta una pe alta? Că orice ar apărea veți comunica și oamenii răi nu își vor face apariția în prietenia voastră.

Atunci prietenia era doar pe bază de interes. Unul se bucură și celălalt se chinuie cu suferința ce apasă pe suflet. 

Cum spunea și Charles Kingsley: „Numai cei cu inimi mari pot fi prieteni adevăraţi. Cei răi şi laşi nu pot şti niciodată ce înseamnă prietenia adevărată.”

Pentru mine prietenia este mult mai mult decât un cuvânt sau o persoană, este un suflet care încearcă sa-ți facă ziua mai bună și te sprijină oricând ai nevoie, iar în momente mai puțin fericite îți este alături și te încurajează „să nu lași garda jos”.

O prietenie se dezvoltă în timp și crește odată cu tine și amintirile trăite împreună. Ea poate fi simțită și la distanță la fel de caldă cum era și fizic, atâta timp cât acea prietenie este sinceră și se bazează pe încredere reciprocă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *