„Un alt fel de fericire”, de Marc Levy

Nu știu pe voi, dar pe mine fiecare carte mă captează și îmi atrage atenția într-un mod diferit. Există momente când îmi alungă tristețea și mă motivează sau îmi transmite mii de emoții și mă sensibilizează.

Un alt fel de fericire” mi-a transmis liniște… o liniște interioară foarte plăcută, care mă făcea să răsfoiesc cu drag paginile sale și să citesc cu plăcere fiecare cuvânt în parte.

DescriereÎn prima zi din primăvara lui 2010, Agatha părăsește închisoarea, însă nu pe poarta principală. După trei ani petrecuți în spatele gratiilor, pedeapsa care i-a mai rămas de ispășit nu mai este atât de mare. Atunci de ce s-a hotărât brusc să evadeze?

un-alt-fel-de-fericire_1_fullsizeÎntr-o benzinărie se împrietenește cu Milly și cele două femei pornesc într-o călătorie de-a lungul Statelor Unite. Agatha nu-i dezvăluie secretul ei, ci dimpotrivă, îi transmite bucuria sa nestăvilită de a trăi. Deși le despart douăzeci de ani, Agatha și Milly ajung să împărtășească aceleași visuri și aceeași credință în iubire.”

Povestea femeii care luptă pentru libertatea sa în orice împrejurare, îmi confirmă și mai mult că femeia este puternică și limitele sale nu au margini.

Acțiunea din carte se concretizează în jurul a două femei total opuse dar care legau aceleași emoții. O poveste despre viață, libertate, iubire, prietenie și familie.

Citate preferate:

„Nu-ți împarți viața cu cineva pentru că are suflet bun, ci pentru că te face să vibrezi, să râzi, pentru că-ți dă aripi fără să te tragă-n jos, pentru că-ți lipsește chiar și-atunci când e-n camera de-alături, pentru că tăcerile sale sunt la fel de grăitoare ca vorbele lui, pentru că, seara, când te-apucă somnul și teama de moarte, singurul lucru care te alină este să-ți imaginezi privirea lui, căldura mâinilor sale.”

„…în anumite momente ale vieții nu mai vezi foarte clar și poți trece pe lângă cea mai frumoasă șansă ce ți se oferă.”

„Trase în piept mirosul pinilor, care se contopea cu izurile de pământ reavăn și se gândi că viața care i se oferea începea să semene cu acel alt fel de fericire pe care și-l imaginase; Dumnezeule, cât de frumos era acest alt fel!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *