Un mic pas spre Înviere…

iepurasi-pasteLa un bătrân călugăr și smerit, dar vestit pentru înțelepciune, s-au adunat mai mulți oameni pentru cuvânt de învățătură. După o discuție duhovnicească în care bătrânul le vorbea despre istoria omenirii, despre moarte, despre judecata de apoi și despre învierea cea de obște un creștin la întrebat:

-Părinte sfințite! Eu nu pot înțelege cu mintea mea cea ce-mi spui despre faptul că la învierea cea de obște Dumnezeu din toate colțurile lumii va aduna osemintele tuturor oamenilor și le va realcătui. Cum e posibil s-adune Dumnezeu după atâtea mii de ani oase și ulcele ale miliardelor de oameni?

Drept răspuns bătrânul înțelept merse la chilie și luă o bucată de magnet puternic și-l apropie de o grămadă de praf amestecat cu zeci de părticele de pilitură de metal. Magnetul începu îndată să tragă din mormanul de praf toată pilitura de metal. Pământul a rămas pe loc, iar metalul se strânse ciorchine pe buza magnetului.

Zis-a apoi bătrânul:

-Iată minune frate creștine! Magnetul meu strânge, adună praful de metal din grămada de pământ. Ia o bucată mare de fier, sfarâm-o în pulbere, arunc-o toată într-o groapă de pământ iar eu ți-o voi scoate de acolo cu magnetul meu. Deci dacă magnetul, meu, poate face această minune, materie fiind, cum crezi tu, că Dumnezeu cel Atotputernic , Făcătorul cerului și al pământului nu va putea la vremea cuvenită să strângă cenușa și praful oaselor noastre din țărâna pămîntului! Deci precum magnetul meu, scoate pulberea de metal din pământ, așa și la înviere Dumnezeu va scoate și va strânge oasele tuturor oamenilor de pe pământ.

Cu acestă pildă, bătrânul înțelept lămuri mintea slabă a necredinciosului, care se întreba cum va fi la învierea cea de obște.

Pentru că Învierea Mântuitorului este la un pas de noi, vreau să vă doresc Sărbători Pascale fericite alături de familie, prieteni şi cunoştiinţe, profitaţi de fiecare moment care vi se oferă şi bucuraţi-vă de lucrurile mărunte.

Şi spre încheiere, vă spun, Hristos a înviat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *