Vise

vise

”Suntem vis, suntem materie, când le trecem prin corzile sufletului, plutim în amestecuri de poezie și culoare.” (Mariana Fulger)

Vise…pictorul viselor…ce semnificație au visele sau prin ce se definește acest concept de ”vis”? Din punct de vedere științific, visul este un termen care descrie experiența subconștientă constând într-o succesiune de imagini, sunete, idei, emoții și alte senzații, care se petrec în somn, sau după părerea mea, visăm și cu ochii deschiși.

Datorită viselor ne odihnim mintea sau ne relaxăm. ”Evadare” o denumesc uneori…este momentul în care vreau să mă dezleg de viață și de griji, de gânduri neplăcute și de momente triste. Recunosc că în ultima vreme am uitat să visez și-mi era dor de toate acele momente în care visam și creativitatea ieșea la suprafață. Într-adevăr, avem momente când inspirația vine după bunul plac dar alteori avem nevoie de vis, de creativitate, de momente în care apare acea voce care ne șoptește să visăm și să dăm libertate imaginației. 

Visul este o parte din mine, este o parte care dă frâu liber imaginației și mă ajută, pot spune, în momente decisive din viață. Este partea care mă inspiră și mă face să zâmbesc, straniu faptul acesta dar mă amuză.

Visul este ceva frumos, nu trebuie să-l asemănăm cu un coșmar care nu se sfârșește, dimpotrivă el se sfârșește…totul depinde de noi dacă vrem să visăm frumos și să ne realizăm visele sau să așteptăm să se rezolve de la sine…așteptarea uneori nu este bună deloc, ne ține în acel loc și nu realizăm nimic.

De aceea oameni frumoși vă îndemn să visați deoarece uneori ne scapă de momente sau de gânduri neplăcute, ne ajută să evadăm sau ne inspiră în viața noastră, personală sau profesională.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *