Zgomot sau muzică

260248_358429430923561_424710159_nUn indian american era împreună cu prietenul său în centrul New York-ului. Era ora amiezii iar străzile erau pline de oameni. Mașini claxonând, taximetre ce luau curbele cu viteză, sirene ce se apropiau sau se depărtau, toate aceste sunete ale orașului parcă te asurzeau. Dintr-o dată indianul a spus:
– Am auzit un greiere.
– N-ai cum sa auzi un greiere în tot vacarmul ăsta! i-a spus prietenul.
– Sunt sigur, am auzit un greiere! a insistat indianul.
– Asta-i o nebunie! a răspuns prietenul.Indianul a ascultat cu atenție un moment după care a trecut strada spre o zonă unde se aflau câțiva copaci. A căutat împrejur, sub ramuri și a găsit micul greiere. Prietenul său a rămas uimit.
– E incredibil! Trebuie să ai un auz supraomenesc!
– Nu, a spus indianul. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde de ce asculți cu ele.
– Dar nu se poate! a continuat prietenul. Eu n-aș putea auzi un greiere în acest zgomot!
– Depinde de ceea ce este important pentru tine, a venit imediat răspunsul. Dă-mi voie să-ți arăt.

A băgat mâna în buzunar și a scos câteva monede pe care le-a lăsat să cadă discret pe asfaltul trotuarului. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor al orașului, au remarcat că toți oamenii de pe o rază de 5 metri au întors capul privind în jur dacă nu cumva banii căzuți erau ai lor.

– Înțelegi ce am vrut să spun? a continuat indianul. Totul depinde de ceea ce este important pentru tine. Ascultând zi de zi la televizor gîlceava, crimele, tragediile, URECHEA CARE ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU se formează pe tot ce este urât, rău. Ni se impregnează FRICA!

Între timp greierii cântă, frunzele foșnesc, apele curg și noi nu le auzim. Viața este frumoasă și merită trăită! Hrănește-ți sufletul ascultând tot ce te unge la suflet, nu ce te rănește! Avem sufletul să îl hrănim, să îl curățăm, să avem grijă de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *